• Pracovné zošity!

          • Milí rodičia, poprosíme Vás, aby ste do konca týždňa t.j 07.10.2022 (piatok) priniesli 5 euro na pracovné zošity pre deti. Deti zo žabkovej triedy budú platiť 3 eurá. Pracovné zošity neplatia deti z lienkovej triedy. Peniaze sa odovzdávajú pani učitelkám z jednotlivých tried. Ďakujeme. 

          • Jesenné prázdniny.

          • Milí rodičia , materská škola bude počas jesenných prázdnin zatvorená od 28.10.2022 do 01.11.2022. Nástup do MŠ je 02.11.2022 (streda).

          • Predaj kníh.

          • Milí rodičia!

            Počas školského roka máme viacero ponúk kníh pre deti aj dospelých. Knihy z prvej ponuky sú vystavené pri vchode do novej časti budovy MŠ. Pozrieť a objednať si samozrejme môžu aj rodičia, ktorí vodia svoje deti vchodom do starej časti budovy.

            Ak máte o niektorú knihu záujem, na lístok v nej zapíšte meno vášho dieťaťa.

            Knihy budú dodané 10. 10. 2022

          • Platby školného na školský rok 2022/2023

          • Výška príspevku a podmienky platenia príspevku v materskej škole na školský rok 2022/2023 sú nasledovné:

            a) Výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole je 30 eur za jedno dieťa mesačne, ak dieťa a aspoň jeden zákonný zástupca má trvalý pobyt v obci Závod

            b) Ak nie je splnená podmienka uvedená v bode a) výška príspevku za pobyt dieťaťa v materskej škole je 60 eur za jedno dieťa mesačne. 

            Výška príspevku je určená v súlade s § 28 ods. 6 školského zákona v nadväznosti na § 2 písm. c) zákona č. 601/2003 Z.z. o životnom minime v platnom znení.

            Tento príspevok sa uhrádza vopred do 15. dňa v kalendárnom mesiaci na účet MŠ, číslo účtu:

            SK40 5600 0000 0032 4952 4006

            Platba za mesiac september/október vo výške 50 eur musí byť zrealizovaná do konca mesiaca september!!

            Posíme rodičov, aby sa urýchlene nahlásili tí, ktorí chcú platiť šekom!!

            Príspevok v materskej škole sa neuhrádza za dieťa :

            a)  ktoré má jeden rok pred plnením povinnej školskej dochádzky (predškoláci plniaci povinnú predškolskú dochádzku),

            b)   ak zákonný zástupca dieťaťa predloží riaditeľke MŠ doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi,

            c)   ktoré je umiestnené v zariadení na základe rozhodnutia súdu,

            d)  ktoré ma prerušenú dochádzku do MŠ na viac ako 30 po sebe nasledujúcich kalendárnych dní z dôvodu choroby alebo rodinných dôvodov preukázateľným spôsobom (vopred zaplatený príspevok sa v prípade potreby rieši kompenzáciou v nasledujúcom mesiaci).

          • Rodičovské združenie pri MŠ.

          • Milí rodičia, príspevok ZRPŠ pre školský rok 2022/2023 je vo výške 35 eur.

            Úhrada príspevku je nasledovná:

            • Úhrada v plnej výške 35 eur do konca mesiaca október 2022

            Úhradu poprosíme zrealizovať na účet Rodičovského združenia a to prevodným príkazom, v žiadnom prípade nie vkladom na účet!

            Číslo účtu: SK33 0900 0000 0001 8936 0287

            Do poznámky pre prijímateľa treba uviesť meno dieťaťa a triedu.

          • Tekvicové strašidielka.

          • Milí rodičia, ak máte doma tekvice, vyrobte s deťmi cez víkend tekvicové strašidielko a prineste ho do MŠ. Spoločne si spravíme výstavu tekvičiek. 

            Ďakujeme.

          • Rodičovské združenie.

          • Milí rodičia, pozývame Vás na plenárne rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 14.09.2022 (streda) o 16,00 hodine prezenčnou formou v školskej jedálni.

          • Začiatok školského roka 2022/2023.

          • Milé deti, vážení rodičia,

            koniec letných prázdnin sa nezadržateľne blíži.

            Oznamujeme Vám, že brány MŠ sa otvoria v pondelok 05.09.2022 v štandardnom čase od 06:30- 16:30 hod. Po dňoch plných slniečka a zážitkov sa opäť stretneme. Všetci sme zvedaví, čo nám nový školský rok prinesie.

            Organizačné pokyny na školský rok 2022/2023:

            Vstup zákonnému zástupcovi do budovy MŠ nie je umožnený. Deti budú preberať zamestnankyne MŠ - tak ako to bolo min. školský rok. 

             

            Príchod detí do MŠ je možný v čase od 06:30 do 7.45 hod.!!!

            Po tomto čase sa do MŠ zákonný zástupca ani dieťa nedostanú.

            NOVOPRIJATÉ DETI budú celý prvý týždeň navštevovať MŠ len do  12:00 hod. Až po prvom týždni si  deti, ktoré zostávajú na poobedňajší spánok, prinesú do MŠ posteľné obliečky, plachtu a pyžamo.

            Všetky deti musia mať svoje veci podpísané (papuče, náhradné oblečenie v skrinke, pohár, pyžamo, posteľné obliečky,....)

             

            DETI PRI NÁSTUPE DO MŠ POTREBUJÚ:

            • Celý balík hygienických vreckoviek
            • Náhradné oblečenie do skrinky (spodné prádlo, tričko krátke, tričko dlhé, tepláky, ponožky....)
            • Vlhčené obrúsky (1 balenie)
            • Plastový pohár (2 dcl)
            • Posteľná bielizeň  návlečka na vankúš a paplón- rozmer ako do detskej postieľky, plachta ( v malej triede treba nepremokavú plachtu!!!!), pyžamo
            • Papučky

            DETI PRI NÁSTUPE DO MŠ NEPOTREBUJÚ!!!

            • Detská fľaša
            • Jedlo, pitie
            • Hračky
            • Detský cumlík, plienka a iné,.

             

            Milí rodičia, od nového školského roku 2022/20233 naša materská škola prechádza na odosielanie ospravedlneniek a bezpríznakovosti cez systém Edupage.

            • Návod na vytvorenie rodičovského konta Edupage:

            POSTUP CEZ MOBILNÝ TELEFÓN:

            1. Stiahnete si aplikáciu EDUPAGE (nachádza sa v Obchod play, App Store)

            2. Od pani učiteliek dostanete v prvý deň nástupu do MŠ prístupové heslá na vytvorenie žiackeho konta. (dáte vytvoriť konto) 

            3. Ak už máte vytvorené žiacke konto s prístupovými údajmi, ktoré ste dostali od p. učiteliek, tak v ľavom menu kliknete na „ODHLÁSIŤ / PRIDAŤ POUŽÍVATEĽA“

            Následne dáte „VYTVORIŤ KONTO“.

            Systém vás vyzve, aby ste zadali mailovú adresu. Zadáte tú adresu, ktorú ste nahlásili pri zápise detí do MŠ a do nej vám prídu vaše vytvorené prístupové údaje, vďaka ktorým sa dostanete do vášho rodičovského konta.

            Toto konto bude musieť mať vytvorené každé dieťa navštevujúce MŠ. 

            Pokiaľ by ste mali problém s prihlásením, radi Vám pomôžeme. 

            Je potrebné, aby ste si čo najskôr - najlepšie prvý deň zriadili Edupage konto a poslali bezpríznakovosť s dátumom 05.09.2022.

            Zoznam detí  do ktorej triedy je Vaše dieťa v tomto školskom roku pridelené nájdete na stránke MŠ v piatok,  t.j 02.09.2022. Ak je dieťa pridelené do triedy v starej časti budovy, vchádza do budovy cez pôvodný vchod. Ak je dieťa pridelené do triedy v novej časti budovy, vchádza do budovy cez nový vchod.

             

            V prípade akýchkoľvek otázok ma  môžete kontaktovať na emailovej adrese:  alexandra.seserova@zszavod.sk, rada Vám odpoviem.

            Prajeme Vám ešte príjemný a pohodový víkend a v pondelok 05.09.2022 nezabudnite vykročiť pravou nohou a obrniť sa veľkou dávkou trpezlivosti. Tešíme sa na Vás  a urobíme všetko pre to, aby ste boli v našej škôlke spokojní.

             

          • Vytvorenie konta na Edupage.

          • Milí rodičia, od nového školského roku 2022/20233 naša materská škola prechádza na odosielanie ospravedlneniek a bezpríznakovosti cez systém Edupage.

            Návod na vytvorenie rodičovského konta Edupage:

            POSTUP CEZ MOBILNÝ TELEFÓN:

            1. Stiahnete si aplikáciu EDUPAGE (nachádza sa v Obchod play, App Store)

            2. Od pani učiteliek dostanete v prvý deň nástupu do MŠ prístupové heslá na vytvorenie žiackeho konta. (dáte vytvoriť konto) 

            3. Ak už máte vytvorené žiacke konto s prístupovými údajmi, ktoré ste dostali od p. učiteliek, tak v ľavom menu kliknete na „ODHLÁSIŤ / PRIDAŤ POUŽÍVATEĽA“

            Následne dáte „VYTVORIŤ KONTO“.

            Systém vás vyzve, aby ste zadali mailovú adresu. Zadáte tú adresu, ktorú ste nahlásili pri zápise detí do MŠ a do nej vám prídu vaše vytvorené prístupové údaje, vďaka ktorým sa dostanete do vášho rodičovského konta.

             

            Toto konto bude musieť mať vytvorené každé dieťa navštevujúce MŠ. 

            Pokiaľ by ste mali problém s prihlásením, radi Vám pomôžeme. 

             

          • Slávnostná rozlúčka s predškolákmi.

          • Milí rodičia budúcich prvákov, srdečne vás pozývame na slávnostnú rozlúčku s MŠ, ktorá sa bude konať 21.06.2022 o 15:30 hod. vo včielkovej triede-nová prístavba MŠ.

             

             

          • Skrátená prevádzka MŠ

          • Milí rodičia, dňa 15.06.2022 t.j streda, bude materská škola v prevádzke len do 11:30 hod. z dôvodu účasti všetkých pracovníkov MŠ na protestnom zhromaždení v Bratislave. Ďakujeme. 

          • Deň otvorených dverí.

          • Milí rodičia, pozývame vás v rámci akcie našej obce - Bezchlebahody, ktoré sa uskutočnia dňa 02.07.2022, na Deň otvorených dverí materskej školy. Rodičia si budú môcť pozrieť priestory materskej školy, jednotlivé triedy a poinformovať sa o činnosti škôlky u prítomných pani učiteliek. Rodičia súčasných i novoprijatých detí sú srdečne vítaní!

          • Tablo pre predškolákov.

          • Milí rodičia predškolákov, poprosíme vás v čo najkratšom čase, aby ste svojim pani učiteľkám odovzdali fotografiu svojho dieťaťa v rozmere 4 cm x 5,5 cm. Fotografie budú použité na výrobu spomienkového tabla predškolákov.

          • Výlet 14.06.2022

          • Milí rodičia, dňa 14.06.2022 organizuje materská škola výlet do Českej republiky, konkrétne do mesta Břeclav - Hájenka, lanový park. Cestovné doklady detí je nutné doručiť triednym pani učiteľkám, najneskôr do 13.06.2022. Celodennú stravu a pitný režim zabezpečí školská jedáleň, rodičia môžu deťom pribaliť do batôžka sladkosť a fľašu s vodou. Predpokladaný čas návratu do škôlky je cca 15:00 hod. Je nutné, aby si rodičia v tomto čase prevzali dieťa z MŠ. Bližšie informácie vám rady poskytnú triedne pani učiteľky.

          • Deň otcov a noc v materskej škole.

          • Milí rodičia, dňa 10.06.2022 o 15:30 hod. vás pozývame na zábavné popoludnie pri príležitosti oslavy "Dňa otcov". Pripravili sme pre vás zábavný program plný súťaží. Počas súťaží bude otvorený stánok s občerstvením, kde si môžete pochutiť na výborných langošoch, nanukoch a osviežujúcich nápojoch. Po ukončení akcie ostávajú deti predškolského veku v materskej škole. Ako každoročne absolvujú deti "Noc v škôlke". Poprosíme rodičov, aby deti nahlásili u svojich pani učiteliek. Deti si treba vyzdvihnúť v sobotu 11.06.2022 do 08:00 hod. Pre deti je pripravený bohatý a zábavný program plný zážitkov. Všetky potrebné informácie vám poskytnú pani učiteľky.