• Fotografovanie detí.

          • Milí rodičia, deti sa budú 03.04.2023 fotografovať.

            Fotografovať sa budú spoločne aj po triedach. (fotografia celej triedy)

          • Darujte 2% našej materskej škole!

          • Milí rodičia a priatelia materskej školy.

            Ako každoročne, aj tento rok sa na vás obraciame so žiadosťou o poukázanie 2 % z vašich daní v prospech nášho Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ. Prijatím vášho dieťaťa na preprimárne vzdelávanie sa automaticky stávate členmi  nášho Rodičovského združenia. Vyzbierané finančné prostriedky významnou mierou priespievajú na zlepšovanie výchovno-vzdelávacej činnosti detí. Okrem uvedeného nám poskytujú finančné prostriedky možnosť pripraviť pre deti aj aktivity nad rámec bežnej činnosti v rámci materskej školy napr. výlety, exkurzie, divadielko, odborné prednášky atď.  

            V prípade, že sa rozhodnete poukázať 2% z vašich daní, je nutné uviesť mzdovému oddeleniu vášho zamestnávateľa, poprípade vašej účtovníčke nižšieuvedené údaje:

            IČO: 173196170509

            Názov: SRRZ - Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ

            Oslovte svojich rodinných príslušníkov, priateľov a známych a ponúknite im túto možnosť, dať Vašim deťom viac. 

            Vopred ďakujeme za vašu ochotu pomôcť a veľmi si vážime váš pozitívny prístup!

          • "Online zápis prvákov" - od 20.03. 2023 do 20.04. 2023

          • Milí rodičia predškolákov, na stránke Základnej školy Závod je spustená online prihláška do prvého ročnika ZŠ. Prosíme, aby ste ju vyplnili a odoslali. 

            V skratke o našej základnej škole. Škola poskytuje výchovu a vzdelávanie žiakov v súlade so zásadami vlastenectva, humanity a demokracie, pripravuje žiakov na ďalšie štúdium a pre prax. Žijeme v oblasti Záhorie, kde sa v bežnej komunikácii používa záhorácke nárečie, posilnené sú preto hodiny výučby SJaL. Naša škola sa zameriava najmä na prehlbovanie vedomostí prírodovedných predmetov: biológia, fyzika, IKT, chémia, chemické aplikácie, matematika. Organizuje bohatú mimoškolskú činnosť, exkurzie, výlety, zahraničné zájazdy, prednášky, výchovné koncerty, súťaže, krúžky, ranný a poobedný ŠKD, kvalitné stravovanie v ŠJ, bezplatnú prípravu žiakov 9. ročníka na T9, odbornú prípravu talentovaných žiakov na vedomostné olympiády a umelecké súťaže, športové turnaje, odborné poradenstvo, lyžiarsky výcvik, plavecký výcvik, školu v prírode, ozdravné pobyty pri mori,...

          • Školské obedy.

          • Milí rodičia:

            od 1.5.2023 bude štát poskytovať dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa navštevujúci posledný ročník materskej školy (predškoláci) a každý rodič musí osobne podpísať a odovzdať žiadosť. Žiadosť je potrebné odovzdať najneskôr do 20.04.2023. Kto nepodá žiadosť nebude mať nárok na obedy od štátu.

            Žiadosť je potrebné vyplniť, podpísať a doručiť naspäť do materskej školy, najneskôr do 20. apríla 2023.

            Žiadosť vám dajú pani učiteľky už vytlačenú. 

          • Pozor oznam!

          • Milí rodičia, prevádzka materskej školy je zajtra, t.j 23.03.2023 v normálnom režime od 06:30-16:30 hod. 

          • Testovanie pohybových zručností detí predškolského veku.

          • Predmetom testovania pohybových zručností bude testovací protokol - Körperkoordinationstest für Kinder – KTK - v preklade Test koordinácie tela detí.

            Toto testovanie pozostáva zo 4 nasledujúcich cvičení:

            1. Balansovanie – dieťa má za úlohu cúvaním prejsť po troch balančných doskách, ktoré sú široké 6 cm, 4,5 cm, 3 cm. Ráta sa počet zvládnutých balančných dosiek.

            2. Skákanie - dieťa má za úlohu po dvojskokovom rozbehu preskočiť prekážku vo výške, ktorá začína na 5 cm a s každým ďalším pokusom sa výška o 5 cm zvýši, pričom dieťa musí pri dopade ustáť do stoja. Ráta sa najvyššie prekonaná výška.

            3. Preskakovanie - dieťa má za úlohu bočne preskakovať drevenú dosku (60 cm x 4 cm x 2 cm) toľko krát koľko je schopné spraviť za 15 sekúnd. Ráta sa počet preskokov.

            4. Prekladanie - dieťa stojace na jednej drevenej doske (25 cm x 25 cm) má za úlohu preložiť vedľa seba druhú drevenú dosku (25 cm x 25 cm) a prestúpiť na ňu a celý cyklus znova zopakovať s voľnou doskou, toľko krát koľko bolo schopné za 20 sekúnd. Ráta sa počet preložených dosiek, na ktoré dieťa prestúpilo.

            Testovanie prebehne v dátume 29. 03. 2023 v Materskej škole Závod za prítomnosti pedagogických pracovníkov materskej školy.

            Rodičia detí dostanú na podpis informovaný súhlas ku ktorému je priložený krátky dotazník o športovej činnosti Vášho dieťaťa.

          • Veľkonočné prázdniny.

          • Vážení rodičia,oznamujeme Vám, že od 06.04.2023 do 11.04.2023 bude Materská škola Závod zatvorená z dôvodu veľkonočných prázdnin. Riadna prevádzka MŠ začne 12.04.2023 t.j streda.

          • Pozor oznam.

          • Milí rodičia, v materskej škole máme potvrdený šarlach. Žiadame všetkých rodičov, aby do materskej školy nenosili choré deti. Je potrebné dbať o zdravie dieťaťa a zároveň rešpektovať, že choré dieťa nakazí ostatné deti a personál. Podľa školského poriadku pedagogickí zamestnanci nemôžu prebrať choré dieťa od zákonného zástupcu, preto apelujeme týmto na všetkých rodičov, aby si deti doma preliečili.