• Mimoriadne prerušenie prevádzky MŠ.

          • Pozor oznam!!!

            Mimoriadne prerušenie prevádzky MŠ.

            Vedenie školy oznamuje všetkým rodičom, že z dôvodu potvrdeného pozitívneho testu na Covid 19 u nepedagogického zamestnanca (školská jedáleň) bude MŠ od 02.12.2021 zatvorená.

          • Mimoriadny oznam!

          • Vážení rodičia, v neskorých večerných hodinách sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy Lienky- pedagogický zamestnanec.Z vyššie uvedeného dôvodu trieda lienok je od 29.11.2021 v karanténe.  

          • Kritická situácia v škole.

          • Vážení rodičia! V priebehu uplynulého týždňa enormne narástol počet pozitívne testovaných detí, žiakov i zamestnancov školy na ochorenie COVID 19. Dnes doobeda – sobota 27.11. 2021 sme dostali hlásenia o ďalších pozitívne potvrdených prípadoch.  O mimoriadne napätej situácii sme v piatok ráno informovali RÚVZ, zatiaľ sme však nedostali žiadne stanovisko, ani ďalšie usmernenie. Záleží nám na zdraví všetkých detí, zamestnancov i rodičov, školu však zatiaľ nesmieme plošne uzavrieť!!! Rodičia detí v MŠ, ktorí máte možnosť deti nechať doma, zodpovedne zvážte, či ich do vysoko infekčného prostredia potrebujete umiestniť. 

          • Ranný príchod detí do MŠ.

          • Milí rodičia, pripomíname Vám, že ranný príchod detí do MŠ je do 07:45 hod. Deti majú byť 07:45 hod. už v triede! Nakoľko toto rodičia stále nerešpektujú budova MŠ bude 07:45 už zamknutá. Ďakujeme za pochopenie. 

          • Výtvarná súťaž.

          • Naša MŠ sa zapojila do výtvarnej súťaže, ktorú organizovalo CVČ v Malackách. Téma bola Farby jesene. Ocenenie a vecnú cenu získali šikovne dievčatá: Laurinka Marková z triedy Včielok a Kristínka Čembová z triedy Sovičiek.Dievčatám srdečne blahoželáme! 

          • Voľby do Rady školy.

          • Milí rodičia, oznamujeme rodičom detí materskej školy, že sa uskutočnia voľby do Rady školy na nové obdobie rokov 2021-2025. Záujemcovia o kandidovanie majú možnosť doručiť podpísaný súhlas na kandidovanie do Rady školy v dňoch 25.10 -28.10.2021. Ak máte záujem byť v Rade školy, môžete ma kontaktovať na emailovej adrese: alexandra.seserova@zszavod.sk. 

          • Jesenné prázdniny.

          • Milí rodičia , materská škola bude počas jesenných prázdnin zatvorená od 28.10.2021 do 1.11.2021. Nástup do MŠ je 2.11.2021 (utorok).

          • Vytvorenie konta na Edupage.

          • Milí rodičia, deti z motýlikovej a sovičkovej triedy prechádzajú na odosielanie ospravedlneniek a bezpríznakovosti cez systém Edupage.

            Návod na vytvorenie rodičovského konta Edupage:

            POSTUP CEZ MOBILNÝ TELEFÓN:

            1. Stiahnete si aplikáciu EDUPAGE (nachádza sa v Obchod play, App Store)

            2. Od pani učiteliek dnes dostanete prístupové heslá na vytvorenie žiackeho konta. (dáte vytvoriť konto)

            3. Ak už máte vytvorené žiacke konto s prístupovými údajmi, ktoré ste dostali od p. učiteliek, tak v ľavom menu kliknete na „ODHLÁSIŤ / PRIDAŤ POUŽÍVATEĽA“

            Následne dáte „VYTVORIŤ KONTO“.

            Systém vás vyzve, aby ste zadali mailovú adresu. Zadáte tú istú, ktorú ste si v MŠ nahlasovali a do nej vám príde vaše vytvorené prístupové údaje, vďaka ktorým sa dostanete do vášho rodičovského konta.

             

          • Úhrada ZRPŠ.

          • Milí rodičia,

             vzhľadom na epidemiologickú situáciu sa nebude konať plenárne rodičovské združenie. Preto Vás prosíme o naštudovanie školského poriadku, ktorý je zverejnený na webovom sídle MŠ . Taktiež prosíme o jeho dodržiavanie a riadenie sa pokynmi zamestnancov ZŠ s MŠ Závod.

            Pripomíname, že ranný príchod detí do MŠ je možný len do 07:45 až do odvolania.

            Príspevok ZRPŠ pre školský rok 2021/2022 je vo výške 25 eur.

            Úhrada príspevku je nasledovná:

            • Úhrada v plnej výške 25 eur do konca mesiaca november 2021

            Úhradu poprosíme zrealizovať na účet Rodičovského združenia a to prevodným príkazom, v žiadnom prípade nie vkladom na účet!

            Číslo účtu: SK33 0900 0000 0001 8936 0287

            Do poznámky pre prijímateľa treba uviesť meno dieťaťa a triedu.

          • Individuáne vzdelávanie

          • Postup pri individuálnom vzdelávaní dieťaťa (pre ktoré je predprimárne vzdelávanie povinné) ak jeho zákonný zástupca o to požiada na základe § 28b odseku b) Zákona č. 245/2008 Z. z. Zákon o výchove a vzdelávaní

             

            Žiadosť o individuálne vzdelávanie môže zákonný zástupca podať:

            • ak dieťa je už prijaté do našej MŠ
            • alebo ak dieťa, ktoré doteraz navštevuje súkromnú MŠ (ktorá nie je zaradená v sieti škôl) a jeho zákonný zástupca má zákonnú povinnosť nahlásiť dieťa do spádovej MŠ na povinné predprimárne vzdelávanie (pozri spádové ulice pre našu MŠ TU).

             

            POSTUP:

            1. Rodič: podáva žiadosť o prijatie do MŠ (iba v tom prípade, ak dieťa nie je ešte žiakom kmeňovej MŠ)
            2. Riaditeľ školy: vydáva rozhodnutie o prijatí do MŠ (za splnenia podmienok)
            3. Rodič: podáva žiadosť o povolenie individuálneho vzdelávania na základe § 28b odsek b) Zákona č. 245/2008 Z. z. Zákon o výchove a vzdelávaní (vzor žiadosti TU)

            Žiadosť zákonného zástupcu o povolenie individuálneho vzdelávania podľa odseku 2 písm. b)  musí obsahovať: 

            a) meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo a miesto trvalého pobytu dieťaťa,

            b) obdobie, na ktoré sa má individuálne vzdelávanie povoliť,

            c) dôvody na povolenie individuálneho vzdelávania,

            d) individuálny program vzdelávania vypracovaný v spolupráci s kmeňovou materskou školou, ktorý tvorí obsah individuálneho vzdelávania dieťaťa,

            e) meno a priezvisko fyzickej osoby, ktorá bude uskutočňovať individuálne vzdelávanie dieťaťa, ktorému má byť povolené individuálne vzdelávanie, a doklady o splnení kvalifikačných predpokladov podľa odseku 4 písm. a); ak sa individuálne vzdelávanie zabezpečuje v zariadení podľa odseku 4 písm. b), názov, sídlo a identifikačné číslo organizácie tohto zariadenia,

            f) ďalšie skutočnosti, ktoré majú vplyv na individuálne vzdelávanie dieťaťa.

             

                   4. Riaditeľ školy: rozhodnutie o oslobodení od povinnosti dochádzať do materskej  školy a o povolení                     individuálneho vzdelávania dieťaťa v školskom roku 2021/2022.

             

                   5. Rodič: Zákonný zástupca dieťaťa alebo zástupca zariadenia je povinný v termíne určenom kmeňovou                 materskou školou zabezpečiť absolvovanie overenia osobnostného rozvoja dieťaťa, ktoré má                                povolené individuálne vzdelávanie podľa odseku 2 písm. b).

             

                  6. Riaditeľ školy: Overenie uskutočňuje kmeňová materská škola v priebehu februára príslušného                          školského roka,  v ktorom dieťa plní povinné predprimárne vzdelávanie.

             

            To znamená, že  individuálne vzdelávanie nezabezpečuje kmeňová MŠ. Ide o administratívny postup, aby rodičia zabezpečili PPV a neboli sankcionovaní za nedbanlivosť. Zatiaľ novela, ktorá mala schváliť úlohu nesieťových MŠ v PPV nebola schválená.

             

             

            Viac informácií ohľadom povinnej škôlky a individuálneho vzdelávania je veľmi pekne spracované v nasledujúcom článku 

          • Ospravedlnenie neprítomnosti dieťaťa na výchovno- vzdelávacom procese.

          • Milí rodiča,

            od tohto školského roku je povinná predškolská dochádzka pre deti, ktoré majú jeden rok pred nástupom do ZŠ (predškoláci). Každá neprítomnosť dieťaťa na výchovno-vzdelávacom procese musí byť ospravedlnená!

            Neprítomnosť v materskej škole do 5. dní ospravedlňuje rodič, nad 5 dní lekár vystavením potvrdenia o chorobe (dokladovať pri nástupe dieťaťa po chorobe do MŠ).

            POZOR! 

            Rodič môže ospravedlniť  neprítomnosť dieťaťa najviac 5 DNI/ MESIAC (dni sa v mesiaci sčítavajú).

             

            Po každom prerušení dochádzky dieťaťa do MŠ v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) je rodič povinný predložiť vyplnené tlačivo "Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti dieťaťa" - toto platí pre všetky deti navštevujúce MŠ.

             

            NEDBANIE ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCU O RIADNE PLNENIE POVINNÉHO PREDPRIMÁRNEHO VZDELÁVANIA DIEŤAŤA

            Zákon 596/2003 Z. z. §5, odsek 15

            „Ak zákonný zástupca dieťaťa nedbá o riadne plnenie povinného predprimárneho vzdelávania svojho dieťaťa, oznámi riaditeľ materskej školy túto skutočnosť príslušnému orgánu štátnej správy / úrad práce, sociálnych vecí a rodiny /a mestu /obci, v ktorej má zákonný zástupca dieťaťa trvalý pobyt.“

            Zanedbávanie riadneho plnenia povinného predprimárneho vzdelávania vecne príslušný úrad práce sociálnych vecí a rodiny bude následne posudzovať podľa § 12a ods. 1 písm. a) zákona č. 600/2003 Z. z. uplatnením inštitútu osobitného príjemcu.

             

          • Začiatok školského roka 2021/2022

          • Riaditeľstvo Základnej školy s materskou školou Závod so súhlasom zriaďovateľa MŠ, oznamuje rodičom a zákonným zástupcom detí, že otvorenie školského roka a tým aj prevádzka materskej školy začína od 02.09.2021. Nakoľko pretrváva epidemická situácia, vstup rodičom do budovy nieje umožnený. Deti budú preberať zamestnankyne MŠ - tak ako to bolo min. školský rok. Podľa školského poriadku je rodič povinný priviesť dieťa tak, aby o 07:45 bolo už vo svojej triede. Pre všetky novoprijaté deti si prídu rodičia vo švrtok a piatok, 02.9 a 03.09.2021 o 12:00 hod. Odhlasovanie detí zo stravy je možné na telefónnom čísle 034/7799273.

            Pri nástupe detí do MŠ je potrebné odovzdať písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti. Tlačivo nájdete na stránke www.minedu.sk

            Zoznamy detí (zadelenie do tried) budú vyvesené na vchodových dverách do budovy MŠ v stredu 01.09.2021.

            Ďakujeme.

          • Branná vychádzka.

          • Milí rodičia, v stredu, t.j. 09.06.2021, organizujeme brannú vychádzku do blízkeho lesa - deti z motýlikovej a sovičkovej triedy.

            Štvrtok, t.j 10.06.2021 pôjdu na brannú vychádzku deti zo žabkovej, lienkovej a včielkovej triedy.

            Deťom treba nachystať:

            • malý ruksak

            (1x nápoj, 1x ovocie, 1x sladkosť)

            • vhodné oblečenie, obuv a čiapku.

          • Prevádzka MŠ počas letných prázdnin.

          • Milí rodičia, materská škola bude počas letných prázdnin v prevádzke v štandardnom režime. MŠ bude otvorená od 01.07.2021-30.07.2021. V mesiaci august je MŠ zatvorená. Záujem o návštevu materskej školy počas letných prázdnin nahláste pri odovzdaní dieťaťa zamestnancom školy do 11.06.2021. Ďakujeme.

          • Oznam!

          • Milí rodičia, oznamujeme Vám, že materská škola bude dňa 06.07.2021 t.j utorok, z prevádzkových dôvodov  zatvorená. Ďakujeme.

          • Obnovenie vyučovania od 17.05.2021

          • Milí rodičia, od pondelka 17.05.2021 bude obnovená prezenčná výučba v motýlikovej triede. Zákonný zástupca dieťaťa predloží v pondelok zamestnancom školy  Vyhlásenie o bezinfekčnosti.