• Zdravé oči už v škôlke.

          • Milí rodičia,

            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska ponúka jedinečnú možnosť pre Vaše deti absolvovať bezplatné meranie zraku pomocou binokulárneho autorefraktometra Plusoptix.

            Tento prístroj dokáže s vysokou mierou spoľahlivosti odhaliť existujúce alebo začínajúce vývinové poruchy zraku, ako napríklad astigmatizmus, tupozrakosť či škuľavosť.

            Ide o poruchy, u ktorých iba včasné odhalenie umožní efektívnu liečbu a elimináciu. Čím neskôr sú vývinové poruchy zraku odhalené, tým sa znižuje šanca na ich úplné odstránenie a ich následky môžu pretrvávať následne počas celého života človeka.

            Takéto poruchy sú, nielen pre rodičov, mnohokrát neviditeľné, nakoľko dieťa je schopné vytvárať si a využívať vlastné kompenzačné techniky, ktoré mu umožňujú normálne fungovať v známom prostredí. Problémy sa niekedy môžu prejaviť až príchodom do školy, kedy začína byť na zrak dieťaťa kladený väčší dôraz – dôraz na priestorové vnímanie, vnímanie hĺbky, ale aj celkovú prácu očí vo všeobecnosti. V tomto veku je však už pravdepodobnosť vyliečenia zrakovej poruchy veľmi malá až nulová.

            Meranie, ktoré ponúkame Vašim deťom dokáže s vysokou mierou presnosti určiť práve takéto existujúce alebo vyvíjajúce sa poruchy zraku. Prístroj Plusoptix je celosvetovo uznávaným prístrojom na meranie zrakových parametrov u detí predškolského veku.

            Charakteristika merania:

            - ide o neinvazívne bezdotykové meranie (dieťa sedí, meranie je robené zo vzdialenosti jedného metra),

            - meranie je bezbolestné

            - meranie nemá žiadne vedľajšie účinky a žiadne negatívne následky na zdravie dieťaťa,

            - binokulárne meranie (obidve oči sa vyšetrujú súčasne)

            - meranie trvá iba niekoľko sekúnd

            - prístroj má zvukové a svetelné efekty na prilákanie pozornosti dieťaťa

            - meranie prebieha v priestoroch materskej škôlky

            - odborne vyškolený zamestnanec vyhodnotí výsledky merania a odporučí, či je potrebné ďalšie meranie dieťaťa u detského očného lekára

            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska ponúka toto meranie bezplatne vďaka finančnej podpore partnera projektu Zdravé oči už v škôlke. Pokiaľ súhlasíte s tým, aby Vaše dieťa meranie zrakových parametrov absolvovalo, kontaktujte zamestnancov škôlky, ktorí Vám poskytnú ďalšie potrebné informácie. Všetky potrebné informácie o tomto programe nájdete aj na stránke www.zdraveocivskolke.sk

            Pani učiteľky Vám dajú podpísať v priebehu budúceho týždňa

            informovaný súhlas. Pokiaľ by niekto nemal záujem stačí nahlásiť u svojej pani učiteľky.

          • Mimoriadny oznam!!

          •  

            Vedenie materskej školy oznamuje rodičom detí z triedy motýlikov(poldenná trieda), že z dôvodu pozitivity učiteľky na COVID 19 v tejto triede, je prezenčné vyučovanie s okamžitou platnosťou až do 15.mája (sobota)2021 pozastavené. Vyzývame všetkých rodičov detí navštevujúcich MŠ k zvýšenej opatrnosti, dodržiavaniu hygienických a bezpečnostných pokynov! Sledujte pozorne zdravotný stav svojich detí! Opakovane apelujeme na dodržiavanie odstupov a prísny zákaz zdržiavania sa v areáli školy !

          • Pravidlá pre MŠ od 3.mája 2021

          • Milí rodičia, priaznivá epidemiologická situácia umožňuje uvoľniť ďalšie opatrenia v školstve. Testy na Covid-19, ktorými sa rodičia doposiaľ preukazovali pri návšteve materskej školy od dnešného dňa už nie sú potrebné. Vláda navyše schválila nové pravidlá, podľa ktorých režim bez preukazovania sa testom pri ceste do materskej školy a späť platí aj v nasledujúcom týždni od 3. mája 2021. Zákonný zástupca predloží len bezinfekčnosť každých sedem dní ako to bolo doteraz.

          • Zápis do MŠ pre školský rok 2021/2022

          • 1Milí rodičia,

            pre šk. rok 2021/2022 je realizácia zápisu nasledovná:

            Zápis bude prebiehať elektronickou formou. Rodičia vyplnia prihlášku do materskej školy, ktorá bude zverejnená v čase od 03.05. – 28.05. 2021 na EduPage stránke školy, podpíšu ju obidvaja zákonní zástupcovia a poštou /ZŠ s MŠ Závod, Sokolská 81, 908 72 Závod/, poprípade osobne ju doručia do MŠ najneskôr do 28.05.2021.

            Rozhodnutia o prijatí/neprijatí detí do MŠ pre školský rok 2021/2022 budú vystavené do 30.06.2021.

            Nezabúdajte, že od 01.09.2021 je v platnosti povinná predškolská dochádzka, na základe toho je rodič povinný zapísať na plnenie povinnej predškolskej dochádzky dieťa, ktoré do 31.08.2021 dovŕšilo vek 5 rokov.

            Milí rodičia, pokiaľ by ste z akýchkoľvek dôvodov nemohli vyplniť prihlášku online, príďte do materskej školy, kde Vám naši zamestnanci radi pomôžu s online vyplnením prihlášky.

            Pre akékoľvek bližšie informácie ma môžete kontaktovať cez emailovú adresu: alexandra.seserova@zszavod.sk

          • Elektronické prihlásenie dieťaťa do 1. ročníka ZŠ v šk. r.2021/22

          • Milí rodičia,

            prosíme Vás aj tento rok o povinné elektronické vyplnenie prihlášky na zápis detí do 1. ročníka pre šk. rok 2021/22 online. (na našej webovej stránke kliknite na - Elektronická prihláška do 1. ročníka ZŠ - hore a vyplňte prihlášku) Po vyplnení a odoslaní prihlášky, si ju prosím 1 x vytlačte, podpíšte a pošlite ju na adresu školy - ZŠ s MŠ Sokolská 81 908 72 Závod. Milí rodičia, pokiaľ by ste z akýchkoľvek dôvodov nemohli vyplniť prihlášku online, príďte do školy, kde Vám naši učitelia radi pomôžu s online vyplnením prihlášky.

            Prihlášku posielajú aj deti, ktoré budú mať odklad povinnej školskej dochádzky.

          • 2% pre MŠ

          • Vážení rodičia, priatelia materskej školy

            Pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces v materskej škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2%  zo svojich daní z  príjmov neziskovej organizácii. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu . Vaše 2% pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%! 

            Pozor, k vyhláseniu musí fyzická osoba pripojiť povinné prílohy, ktorými sú:

            • Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti, a
            • Potvrdenie o vykonaní dobrovoľníckej činnosti (ak chcete poukázať 3% z daní)

            pričom vyhlásenie spolu s prílohami musí predložiť správcovi dane (t.j daňovému úradu) do 30.04.2021 (na podateľňu alebo poštou).


             

            Obchodné meno alebo názov:

            SRRZ- RZ PRI ZAKLADNEJ SKOLE S MATERSKOU SKOLOU

            Sídlo – obec, PSČ, ulica, číslo:

            Sokolská 81, 908 72 Závod

            Právna forma:

            OBCIANSKE ZDRUZENIE

            Identifikačné číslo (IČO/SID):

            173196170509


             

             

          • Veľkonočné prázdniny.

          • Milí rodičia, oznamujeme Vám, že materská škola bude v čase veľkonočných prázdnin t.j od 01.04.2021(štvrtok) do 06.04.2021(utorok) zatvorená z prevádzkových dôvodov.

            Prevádzka Mš bude od 07.04.2021 (streda)

          • Predloženie potrebných dokumentov (negatívny test+bezinfekčnosť)

          • Milí rodičia, vzhľadom k tomu, že v obci bolo zriadené MOM a testy si môžete spraviť v priebehu celého týždňa, žiadame Vás, aby ste si termín testovania sledovali a predkladali potvrdenie o negatívnom teste každých sedem dní + priložte potvrdenie o bezinfekčnosti. (napr.: ak ste boli testovaný v utorok, stredu ráno predkladáte test + bezinfekčnosť)

            Test je platný 7 dní.

            Vašou povinnosťou je sledovať si dobu platnosti a nasledujúce ráno predložiť v MŠ. Pokiaľ zistíme, že máte vypršanú dobu platnosti testu a nepredložíte aktuálny, dieťa nebude ráno prijaté do kolektívu.

          • Oznámenie ministerstva školstva.

          • Možnosť prezenčnej výučby v materských školách a na prvom stupni základných škôl bude od stredy 03. 03. 2021 zachovaná pre deti rodičov, ktorí musia pracovať z pracoviska, čo bola jedna z požiadaviek odborníkov. Do tejto kategórie nepatria len zamestnanci kritickej infraštruktúry, ale aj policajti, predavači a predavačky, učitelia v MŠ, na prvom stupni ZŠ, cestári, zamestnanci odpadového hospodárstva, technických služieb a podobne. „Pre týchto rodičov budú otvorené MŠ a prvý stupeň ZŠ aj naďalej. Rozhodnutie ministra upravujúce tento fakt a potvrdenie o tom, že daní zamestnanci nemôžu svoju prácu vykonávať z domu čoskoro pribudne na webe ministerstva www.minedu.sk. Zákonný zástupca toto potvrdenie následne odovzdá škole,“ ozrejmil šéf rezortu školstva.

          • Nástup nových detí.

          • Milí rodičia, deti, ktoré mali nastúpiť do MŠ od 01.02.2021 budú prvý týždeň navštevovať materskú školu len do 12:00 hod. Je potrebné im priniesť 2dcl plastový pohár, náhradné oblečenie, balík hygienických vreckoviek. Deti budú vchádzať cez starý vchod budovy, kde ich prevezme zamestnanec školy.

            Nezabudnite priniesť vytlačenú bezinfekčnosť, ktorú nájdete na stránke https://www.minedu.sk/navrat-do-skol-2021-aktualizovany-k-8-2-2021/ príloha 11a) + kópiu negatívneho testu na ochorenie Covid-19.

            Pripomíname, že vstup rodičom do priestorov MŠ nebude umožnený. Veríme, že chápete vážnosť situácie a budete dodržiavať nariadenia MŠ.

            Ďakujeme.

          • Čo ďalej?

          • Vážení rodičia! Vedenie školy Vám oznamuje, že materská škola, ŠKD a 1. stupeň ZŠ sa zodpovedne pripravujú na riadne spustenie prevádzky od pondelka 22.02. 2021. V utorok 23.02. 2021 bude celá škola zatvorená z dôvodu odstávky elektrickej energie !!! Prevádzka v materskej škole, ŠKD a na 1. stupni ZŠ bude v prípade priaznivej pandemickej situácie pokračovať od stredy 24.02. 2021. Pokiaľ regionálny hygienik nenariadi inak, riadna prevádzka v MŠ, ŠKD a prezenčné vyučovanie na 1. stupni ZŠ bude zahájené za prísnych hygienických podmienok a opatrení. Rodičia sú povinní odovzdať čestné prehlásenie o bezinfekčnosti a kópiu s negatívnym výsledkom testu aspoň jedného z rodičov najneskôr v pondelok ráno, v deň nástupu! Zamestnanci školy nebudú poskytovať službu zhotovovania kópií testu v priestoroch MŠ ani ZŠ!!! Bezinfekčnosť treba odovzdať zamestnancom materskej školy ráno pri vchodových dverách.  Akceptujú sa čitateľné výsledky negatívneho testu zdokumentované mobilným telefónom. Tieto treba zaslať: 1. stupeň ZŠ cez edupage triednym pani učiteľkám, rodičia detí MŠ mailom (ako prílohu) na adresu alexandra.seserova@zszavod.sk

          • 2 % pre MŠ.

          • Vážení rodičia a priatelia materskej školy, opäť sa na Vás obraciame so žiadosťou o poukázanie sumy do výšky  2% zaplatenej dane za rok 2020 v prospech Rodičovského združenia Materskej škole Závod.  Všetky finančné prostriedky získané týmto spôsobom budú v zmysle zákona použité len na rozvoj, výchovu a vzdelávanie vašich detí. Budú účelovo využité napr. na nákup nových vzdelávacích a zábavných hračiek, na zabezpečenie rôznych besied výchovného charakteru, nákup pomôcok rozvíjajúcich kreativitu a zručnosť detí, výletov. Chceme dať vašim detičkám len to najlepšie čo môžeme. K tomu však veľmi  potrebujeme Vašu pomoc a ústretovosť!

            Doteraz sme týmto spôsobom získali od štátu významné finančné prostriedky.

            A s Vašou pomocou ich môžeme získať aj v tomto roku!

             

            Oslovte svojich rodinných príslušníkov, priateľov a známych a ponúknite im túto možnosť , dať Vašim deťom viac!!!

            Tlačivo v prílohe.

            Ďakujeme

          • Školská zrelosť.

          • Vážení rodičia predškolákov,

            vzhľadom na aktuálnu situáciu je málo pravdepodobné, že tento školský rok budeme realizovať plošné orientačné vyšetrenie školskej pripravenosti detí navštevujúcich predškolský ročník.

            Ak si nie ste istí, či by vaše dieťa malo v septembri nastúpiť do školy, prípadne pani učiteľky odporúčajú, aby vaše dieťa ešte navštevovalo jeden rok materskú školu, postup je nasledovný:

            -napíšte správu, že máte záujem o vyšetrenie školskej pripravenosti vášho dieťaťa na mailovú adresu nášho centra: pppmalacky@gmail.com

            -dostanete odpoveď s dotazníkom, ktorý treba vyplniť a doručiť naspäť

            -po tom, ako budeme pracovať priamo s deťmi, vás budeme kontaktovať a dohodneme si termín vyšetrenia

            -ak CPPPaP odporučí, aby vaše dieťa pokračovalo v plnení povinného predškolského vzdelávania, potrebujete aj písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

            -písomný súhlas z centra, písomný súhlas lekárky a vašu žiadosť o pokračovanie povinného predškolského vzdelávania je potrebné odovzdať materskej škole, ktorú dieťa navštevuje

            -ak nemáte záujem, aby dieťa nastúpilo v septembri do školy a zároveň ani, aby dieťa navštevovalo kmeňovú materskú školu, je potrebné požiadať vedenie materskej školy o povolenie individuálneho vzdelávania dieťaťa, bližšie informácie vám v tomto prípade poskytne materská škola, prípadne naše centrum

            -psychologické vyšetrenie školskej pripravenosti nie je povinné, ak máte šikovné dieťa, ktoré je pripravené na vstup do školy, nie je dôvod zaťažovať ho zbytočným vyšetrením, v septembri podľa školského zákona nastúpi do školy

            -ak si nie ste istí, odporúčame spýtať sa pani učiteľky, či je potrebné, aby vaše dieťa bolo vyšetrené

            Ak potrebujete bližšie informácie, nie ste si istí, či máte žiadať o individuálne vyšetrenie školskej pripravenosti, kontaktujte nás na mailovú adresu: pppmalacky@gmail.com

          • Predčasné nastúpenie na predškolskú výchovu.

          • Vážení rodičia,

             

            nakoľko od septembra 2021 môžu rodičia materskú školu požiadať aj o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa, ktoré k 31.augustu 2021 nedovŕšilo piaty rok veku (ide o deti narodené od septembra 2016 a neskôr – ktorým „zle vychádzajú roky“) a k žiadosti o prijatie takéhoto dieťaťa je rodič povinný priložiť aj súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dávame do pozornosti nasledujúce informácie.

             

            Ak si myslíte, že je vaše dieťa natoľko šikovné, že by malo predčasne v septembri nastúpiť do predškolského ročníka, prípadne pani učiteľky odporúčajú, aby vaše dieťa nastúpilo o rok skôr do predškolského ročníka a potom možno o rok skôr do školy, postup je nasledovný:

            -napíšte správu, že máte záujem o psychologické vyšetrenie vášho dieťaťa na mailovú adresu nášho centra: pppmalacky@gmail.com

            -dostanete odpoveď s dotazníkom pre rodiča a materskú školu, jeden vyplnia rodičia a druhý požiadajú vyplniť materskú školu – oba nám treba doručiť naspäť

            -po tom, ako sa obnoví priama činnosť CPPPaP, vás budeme kontaktovať a dohodneme si termín vyšetrenia (vyšetrenie je náročné, pozostáva z dvoch častí). Odporúčame sledovať oznam o obnove činnosti CPPPaP na našej stránke na facebooku  alebo na  www.cpppapma.sk

            -ak CPPPaP odporučí, aby vaše dieťa bolo prijaté na povinné predškolské vzdelávanie (to znamená, že bude dieťa nadpriemerné vo všetkých oblastiach, aby mohlo preskočiť jeden kalendárny rok), potrebujete aj písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

            -písomný súhlas z centra, písomný súhlas detského lekára a vašu žiadosť o prijatie na povinné predškolské vzdelávanie je potrebné odovzdať materskej škole, ktorú dieťa navštevuje

            -po absolvovaní povinného predškolského vzdelávania je potrebné opätovne absolvovať psychologické vyšetrenie kvôli predčasnému zaškoleniu do základnej školy (ak dieťa splní požiadavky na predčasné „zaškolenie“ do predškolského ročníka do materskej školy, neznamená to, že o rok pôjde automaticky skôr do školy)

             

            Ak potrebujete bližšie informácie, nie ste si istí, či máte žiadať o individuálne vyšetrenie školskej pripravenosti, kontaktujte nás na mailovú adresu: pppmalacky@gmail.com

          • Mimoriadny oznam!

          • Vážení rodičia. Vedenie ZŠ s MŠ Vás vyzýva k maximálnej opatrnosti, nakoľko dve deti z materskej školy, jedno dieťa z ŠKD a jedna pani učiteľka materskej školy museli ísť okamžite do domácej karantény. Všetci prišli do priameho styku s pozitívne testovanou osobou na COVID 19 v rodine. Všetky priestory sme riadne dezinfikovali. Sledujte pozorne zdravotný stav svojich detí, neodkladne nám telefonicky oznámte prípadné potvrdenie ochorenia na COVID 19. Dodržiavajte všetky hygienické opatrenia, ROR, chráňte zdravie svojich detí a našich zamestnancov. Ďakujeme.

          • Oznam.

          • Rodičom detí navštevujúcich predškolský ročník materskej školy ponúka CPPPaP v MA možnosť zúčastniť sa online prednášky, nakoľko je vzhľadom na aktuálnu situáciu nemožné realizovať ju osobne v priestoroch materskej školy. Viesť ju budú psychologičky Mgr. Drahošová a Mgr. Ernstová.

            Milí rodičia,

            ponúkame vám možnosť zúčastniť sa online prednášky "Ako pripraviť dieťa na vstup do školy", ktorá sa bude konať cez Teams:

            -v stredu 17.02.2021 o 17:00

            -v pondelok 22.02.20210 o 17:00

            Porozprávame sa o školskej pripravenosti, o priebehu vyšetrenia predškolských detí, o tom, ako postupovať, ak si nie ste istí, či je dieťa pripravené na vstup do školy.

            Svoj záujem o účasť na stretnutí nahláste na mailovú adresu: pppmalacky@gmail.com

          • Oznam

          • Milí rodičia,

            situácia je vážna, po víkendovom testovaní sme sa dozvedeli, že pribudol ďalší rodič s pozitívnym testom na Covid-19 dieťaťa, ktoré navštevovalo materskú školu.

            Prosíme vás, aby ste si uvedomili vážnosť situácie a pristupovali k nej skutočne zodpovedne. Naši pedagogickí zamestnanci sú dennodenne v bezprostrednom kontakte s deťmi, ktoré ako vieme, nie sú povinne testované a nenosia povinne rúško. Percento prenosu a možnej nákazy je v tomto prípade neporovnateľne vyššie ako v pracovných kolektívoch len dospelých ľudí. 

            Možno sa zdá, že všetky obmedzenia smerujú proti rodičom a deťom, opak je však pravdou. Všetky opatrenia boli prijaté s prihliadnutím na zamedzenie šírenia nákazy a zároveň ochranu zdravia pedagogických zamestnancov a detí. Musíme si uvedomiť, že preukázaná pozitivita u jediného učiteľa by znamenala zatvorenie celej prevádzky materskej školy.

            Veríme, že zodpovednosť, ľudskosť a vzájomný rešpekt nás všetkých čoskoro vráti do škôl a škôlok!

            Ďakujeme.

          • Mimoriadny oznam!!

          • Na základe odporúčania regionálneho hygienika BA kraja a rozhodnutia krízového štábu obce Závod sa prevádzka v materskej škole, ŠKD a základnej škole najbližšie dva týždne neobnoví. MŠ, ZŠ, ŠKD, ŠJ budú pracovať v krízovom režime tak, ako doteraz. V rámci prijatých prísnych, epidemiologických opatrení do materskej školy nemôžu nastúpiť ani (nové) deti, ktoré boli prijaté od 1.1. 2021 na adaptačný pobyt. Naďalej platia prísne hygienické a bezpečnostné pokyny v rámci jednotlivých úsekov školského zariadenie. Pri nástupe do škôlky a ŠKD je povinnosťou rodičov odovzdať čestné prehlásenie o bezinfekčnosti a kópiu o negatívnom výsledku testu. Dôrazne žiadame rodičov, aby dodržiavali všetky opatrenia, chránili zdravie detí a zdravie zamestnancov školy !!!

            V uplynulom týždni bol nahlásený 1 pozitívny nález na COVID 19 u rodiča dieťaťa, ktoré navštevuje v kritickom režime MŠ. V prípade ďalšieho pozitívneho prípadu pristúpime k úplnému zatvoreniu prevádzky v MŠ !!!

          • Dôležitý oznam!!

          • Vzhľadom k mimoriadne kritickej pandemickej situácii a sporným vyhláseniam, usmerneniam, nariadeniam a odporúčaniam najvyšších kompetentných orgánov, zasadne zajtra krízový štáb obce, ktorý s konečnou platnosťou rozhodne o otvorení - neotvorení prevádzok v ZŠ s MŠ Závod od 8.2. 2021. Rodičia a zamestnanci školy budú o výsledku okamžite informovaní miestnym rozhlasom. Informácie budú zverejnené aj na web stránke školy.