• Školské obedy.

          • Milí rodičia:

            od 1.5.2023 bude štát poskytovať dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa navštevujúci posledný ročník materskej školy (predškoláci) a každý rodič musí osobne podpísať a odovzdať žiadosť. Žiadosť je potrebné odovzdať najneskôr do 20.04.2023. Kto nepodá žiadosť nebude mať nárok na obedy od štátu.

            Žiadosť je potrebné vyplniť, podpísať a doručiť naspäť do materskej školy, najneskôr do 20. apríla 2023.

            Žiadosť vám dajú pani učiteľky už vytlačenú. 

          • Pozor oznam!

          • Milí rodičia, prevádzka materskej školy je zajtra, t.j 23.03.2023 v normálnom režime od 06:30-16:30 hod. 

          • Testovanie pohybových zručností detí predškolského veku.

          • Predmetom testovania pohybových zručností bude testovací protokol - Körperkoordinationstest für Kinder – KTK - v preklade Test koordinácie tela detí.

            Toto testovanie pozostáva zo 4 nasledujúcich cvičení:

            1. Balansovanie – dieťa má za úlohu cúvaním prejsť po troch balančných doskách, ktoré sú široké 6 cm, 4,5 cm, 3 cm. Ráta sa počet zvládnutých balančných dosiek.

            2. Skákanie - dieťa má za úlohu po dvojskokovom rozbehu preskočiť prekážku vo výške, ktorá začína na 5 cm a s každým ďalším pokusom sa výška o 5 cm zvýši, pričom dieťa musí pri dopade ustáť do stoja. Ráta sa najvyššie prekonaná výška.

            3. Preskakovanie - dieťa má za úlohu bočne preskakovať drevenú dosku (60 cm x 4 cm x 2 cm) toľko krát koľko je schopné spraviť za 15 sekúnd. Ráta sa počet preskokov.

            4. Prekladanie - dieťa stojace na jednej drevenej doske (25 cm x 25 cm) má za úlohu preložiť vedľa seba druhú drevenú dosku (25 cm x 25 cm) a prestúpiť na ňu a celý cyklus znova zopakovať s voľnou doskou, toľko krát koľko bolo schopné za 20 sekúnd. Ráta sa počet preložených dosiek, na ktoré dieťa prestúpilo.

            Testovanie prebehne v dátume 29. 03. 2023 v Materskej škole Závod za prítomnosti pedagogických pracovníkov materskej školy.

            Rodičia detí dostanú na podpis informovaný súhlas ku ktorému je priložený krátky dotazník o športovej činnosti Vášho dieťaťa.

          • Veľkonočné prázdniny.

          • Vážení rodičia,oznamujeme Vám, že od 06.04.2023 do 11.04.2023 bude Materská škola Závod zatvorená z dôvodu veľkonočných prázdnin. Riadna prevádzka MŠ začne 12.04.2023 t.j streda.

          • Pozor oznam.

          • Milí rodičia, v materskej škole máme potvrdený šarlach. Žiadame všetkých rodičov, aby do materskej školy nenosili choré deti. Je potrebné dbať o zdravie dieťaťa a zároveň rešpektovať, že choré dieťa nakazí ostatné deti a personál. Podľa školského poriadku pedagogickí zamestnanci nemôžu prebrať choré dieťa od zákonného zástupcu, preto apelujeme týmto na všetkých rodičov, aby si deti doma preliečili.

          • Poďakovanie rodičom

          • Milí rodičia, z dôvodu neustálej snahy o skvalitňovanie výchovno-vzdelávacieho procesu v našej MŠ sme si Vás dovolili požiadať o vyplnenie anonymného dotazníka. Ďakujeme rodičom, ktorí túto možnosť využili, za Vaše postrehy, podnety, návrhy a pripomienky. Z dôvodu čo najväčšej dôveryhodnosti sme Vaše písomné odpovede zaznamenali v autentickej podobe. Vyhodnotenie dotazníka je zverejnené na našej stránke MŠ v sekcii Školské dokumenty. Ďakujeme za konštruktívnu kritiku, za každú pochvalu, za ocenenia našej práce a za Vaše úprimné slová uznania. S pozdravom vedenie ZŠ s MŠ Závod.

            Ilustračné foto, zdroj: https://mshrboltova5.webnode.sk/pravidla-ms-pre-rodicov/

          • Pozor oznam!

          • Oznamujeme rodičom, že v materskej škole sa vyskytli vši. Žiadame rodičov, aby prezreli deťom vlasy. Dieťa sa môže do kolektívu vrátiť až po ukončení liečby na pedikulózu. Hlavnú zodpovednosť za odstránenie vzniknutého problému (pedikulóza) má zákonný zástupca dieťaťa.

          • FAŠIANGOVÝ KARNEVAL

          • Všetkým deťom na známosť sa dáva,
            že v našej materskej škole chystá sa, nevídaná sláva.
            Nech si na tú oslavu – krásavci aj krásky,
            prichystajú dopredu, na karneval masky.

             

            Fašiangy sú časom radosti a veselosti.
            Naša materská škola ožije 17. februára 2023
            v dopoludňajších hodinách hudbou a tancom.

          • Jarné prázdniny

          • Milí rodičia, materská škola bude počas jarných prázdnin t.j. od 20.02.2023 do 24.02.2023 v prevádzke. Svoj záujem o návštevu materskej školy počas jarných prázdnin nahláste pri odovzdaní dieťaťa zamestnancom alebo telefonicky na telefónnom č. 034/7799273 do 15.02.2023. Pokiaľ Vaše dieťa nebude prihlásené na prazdniny, automaticky ho odhlásime zo stravy. Ďakujeme. 

          • 2 %

          • Milí rodičia a priatelia materskej školy.

            Ako každoročne, aj tento rok sa na vás obraciame so žiadosťou o poukázanie 2 % z vašich daní v prospech nášho Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ. Prijatím vášho dieťaťa na preprimárne vzdelávanie sa automaticky stávate členmi  nášho Rodičovského združenia. Vyzbierané finančné prostriedky významnou mierou priespievajú na zlepšovanie výchovno-vzdelávacej činnosti detí. Okrem uvedeného nám poskytujú finančné prostriedky možnosť pripraviť pre deti aj aktivity nad rámec bežnej činnosti v rámci materskej školy napr. výlety, exkurzie, divadielko, odborné prednášky atď.  

            V prípade, že sa rozhodnete poukázať 2% z vašich daní, je nutné uviesť mzdovému oddeleniu vášho zamestnávateľa, poprípade vašej účtovníčke nižšieuvedené údaje:

            IČO: 173196170509

            Názov: SRRZ - Rodičovské združenie pri ZŠ s MŠ

            Oslovte svojich rodinných príslušníkov, priateľov a známych a ponúknite im túto možnosť, dať Vašim deťom viac. 

            Vopred ďakujeme za vašu ochotu pomôcť a veľmi si vážime váš pozitívny prístup!

             

             

             

          • Školská zrelosť.

          •  Vážení rodičia predškolákov,

            tento školský rok budeme realizovať plošné, orientačné vyšetrenie školskej pripravenosti detí navštevujúcich predškolský ročník. Vyšetrenie sa uskutoční 24.01.2023 t.j utorok. Prosíme všetkých rodičov, aby si deti pokiaľ môžu, nenechávali v tento deň doma.

          • Výtvarná súťaž.

          • Naša materská škola sa zapojila do výtvarnej súťaže, ktorú organizovalo CVČ v Trnave. Téma bola "Vianočná koleda". Ocenenie a vecné ceny získali šikovné dievčatá: Alexandra Žáčková a Ninka Blechová. Dievčatám srdečne blahoželáme. :) 

          • Mimoriadny oznam.

          • Riaditeľstvo ZŠ s MŠ Závod týmto oznamuje rodičom, že v zmysle §150 ods. 5 Zákona č. 245/2008 o výchovea vzdelávaní (školský zákon), udeľuje na dni 15.12.2022 (štvrtok) a 16.12. 2022 (piatok) z preventívnych (vysoký nárast chorobnosti), prevádzkových (odstávka vody) a organizačných dôvodov (zvýšená chorobnosť učiteľov) riaditeľské voľno pre deti MŠ a žiakov ZŠ. Riadne vyučovanie a riadna prevádzka na úsekoch ZŠ, MŠ, ŠKD a ŠJ bude pokračovať 19.12. 2022 (pondelok). 

            Všetci stravníci školskej jedálne budú na uvedený deň z obedov automaticky odhlásení.

          • Vianočné prázdniny.

          • Milí rodičia,

            vianočné prázdniny v tomto školskom roku začínajú 23.12.2022 (piatok).

             Nástup do materskej školy po prázdninách je 09.01.2023 (pondelok).

            Touto cestou Vám kolektív materskej školy všetkým praje šťastné a požehnané sviatky plné pokoja a radostí v kruhu svojich najbližších.