• Mimoriadny oznam!

          • Vážení rodičia, momentálne sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy Motýliky- pozitívne testované dieťa. Z vyššie uvedeného dôvodu trieda  je od 24.02.2022 v karanténe. Nástup do MŠ je 01.03.2022 t.j utorok. Nastúpiť môžu deti, ktoré v piatok neboli v MŠ a deti, ktoré ochorenie Covid 19 prekonali. (Treba predložiť papier o výnimke z karantény)

          • Mimoriadny oznam!!

          • Vážení rodičia, momentálne sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy Včielky- pozitívne testované dieťa.  Z vyššie uvedeného dôvodu trieda Včielok je od 14.02.2022 v karanténe. Nástup do MŠ je 21.02.2022 t.j pondelok. Nastúpiť môžu deti, ktoré v piatok neboli v MŠ a deti, ktoré ochorenie Covid 19 prekonali. (Treba predložiť papier o výnimke z karantény)

          • Mimoriadny oznam!!

          •  

            Vážení rodičia, momentálne sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy Sovičky- pozitívne testované deti. Z vyššie uvedeného dôvodu trieda Sovičiek je od 13.02.2022 v karanténe. Nástup do MŠ je 18.02.2022 t.j piatok. Nastúpiť môžu deti, ktoré v piatok neboli v MŠ a deti, ktoré ochorenie Covid 19 prekonali. (Treba predložiť papier o výnimke z karantény)

          • Mimoriadny oznam!

          •  

            Vážení rodičia, momentálne sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy žabky a lienky- pozitívne testované deti a pedagogický zamestnanec. Z vyššie uvedeného dôvodu trieda žabky a lienky je od 13.02.2022 v karanténe. Nástup do MŠ je 18.02.2022 t.j piatok. Nastúpiť môžu deti, ktoré v piatok neboli v MŠ a deti, ktoré ochorenie Covid 19 prekonali. (Treba predložiť papier o výnimke z karantény)

          • Školská zrelosť.

          •  

                 Vážení rodičia predškolákov,

            tento školský rok budeme realizovať plošné, orientačné vyšetrenie školskej pripravenosti detí navštevujúcich predškolský ročník. Vyšetrenie sa uskutoční v dňoch 14-15.2.2022. Prosíme všetkých rodičov, aby si deti pokiaľ môžu, nenechávali v tieto dni doma.   

          • Predčasné nastúpenie na predškolskú výchovu.

          •  

            Vážení rodičia,

             

            nakoľko od septembra 2021 môžu rodičia materskú školu požiadať aj o prijatie na povinné predprimárne vzdelávanie dieťaťa, ktoré k 31.augustu  nedovŕšilo piaty rok veku  a k žiadosti o prijatie takéhoto dieťaťa je rodič povinný priložiť aj súhlasné vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, dávame do pozornosti nasledujúce informácie.

             

            Ak si myslíte, že je vaše dieťa natoľko šikovné, že by malo predčasne v septembri nastúpiť do predškolského ročníka, prípadne pani učiteľky odporúčajú, aby vaše dieťa nastúpilo o rok skôr do predškolského ročníka a potom možno o rok skôr do školy, postup je nasledovný:

            -napíšte správu, že máte záujem o psychologické vyšetrenie vášho dieťaťa na mailovú adresu nášho centra: pppmalacky@gmail.com

            -dostanete odpoveď s dotazníkom pre rodiča a materskú školu, jeden vyplnia rodičia a druhý požiadajú vyplniť materskú školu – oba nám treba doručiť naspäť

            -po tom, ako sa obnoví priama činnosť CPPPaP, vás budeme kontaktovať a dohodneme si termín vyšetrenia (vyšetrenie je náročné, pozostáva z dvoch častí). Odporúčame sledovať oznam o obnove činnosti CPPPaP na našej stránke na facebooku  alebo na  www.cpppapma.sk

            -ak CPPPaP odporučí, aby vaše dieťa bolo prijaté na povinné predškolské vzdelávanie (to znamená, že bude dieťa nadpriemerné vo všetkých oblastiach, aby mohlo preskočiť jeden kalendárny rok), potrebujete aj písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast

            -písomný súhlas z centra, písomný súhlas detského lekára a vašu žiadosť o prijatie na povinné predškolské vzdelávanie je potrebné odovzdať materskej škole, ktorú dieťa navštevuje

            -po absolvovaní povinného predškolského vzdelávania je potrebné opätovne absolvovať psychologické vyšetrenie kvôli predčasnému zaškoleniu do základnej školy (ak dieťa splní požiadavky na predčasné „zaškolenie“ do predškolského ročníka do materskej školy, neznamená to, že o rok pôjde automaticky skôr do školy)

             

            Ak potrebujete bližšie informácie, nie ste si istí, či máte žiadať o individuálne vyšetrenie školskej pripravenosti, kontaktujte nás na mailovú adresu: pppmalacky@gmail.com

          • Oznam.

          • Prosíme rodičov detí z triedy Včielky,

            aby si vo vlastnom záujme deti pretestovali na Covid -19, nakoľko boli nahlásené ďalšie prípady pozitivity.

            Každú pozitivitu dieťaťa na Covid-19 treba neodkladne nahlásiť do MŠ, v prac. dni na tel. číslo 034/7799273.

            Ďakujeme a veríme, že zodpovedným prístupom sa všetci budeme môcť bezpečne vrátiť do škôlky.

          • Jarné prázdniny.

          • Milí rodičia, materská škola bude počas jarných prázdnin t.j. od 28.02.2022 do 04.03.2022 v prevádzke. Záujem o návštevu materskej školy počas jarných prázdnin nahláste pri odovzdaní dieťaťa zamestnancom alebo telefonicky na telefónnom č. 0347799273 do 18.02.2022. Ďakujeme.

          • Mimoriadny oznam!

          • Vážení rodičia, momentálne sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy Včielky- pozitívne testované deti. Z vyššie uvedeného dôvodu trieda Včielok je od 04.02.2022 v karanténe. Nástup do MŠ je 09.02.2022 t.j streda. Deti, ktoré ochorenie Covid 19 prekonali môžu v pondelok nastúpiť. (Treba predložiť papier o výnimke z karantény)

          • Výnimka z karantény.

          • Milí rodičia, ak si chcete uplatniť výnimku z karantény po prekonaní ochorenia na Covid 19 u vašich detí, je potrebné odoslať alebo odovzdať oznámenie o výnimke z karantény na Edupage alebo pani učiteľke plus doložiť potvrdenie od lekára alebo výsledok testu z MOM - PCR, antigénový test nie domáci samotest.

            Prosíme rodičov, aby vo vlastnom záujem deti pred nástupom do MŠ preventívne otestovali domácim samotestom.

          • Mimoriadny oznam!

          •  

            Vážení rodičia, v neskorých večerných hodinách sme dostali správu o potvrdení pozitívneho výsledku testu na ochorenie COVID 19 z triedy Lienky- pozitívne testované deti. Z vyššie uvedeného dôvodu trieda Lienok je od 02.02.2022v karanténe. Nástup do MŠ je 07.02.2022 t.j pondelok. Deti, ktoré ochorenie Covid 19 prekonali môžu zajtra nastúpiť. (Treba  predložiť papier o výnimke z karantény)