• Zápis do MŠ 2024/2025

          • Podmienky prijímania detí na predprimárne

             vzdelávanie pre školský rok 2024/2025

             

            Prijímanie detí na predprimárne vzdelávanie do materskej školy upravuje § 59  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov (ďalej len „školský zákon“) a vyhlášky Ministerstva školstva SR č. 541/2021 Z. z. o materskej škole v znení neskorších predpisov (ďalej len „vyhláška o materskej škole“).

             

            Spôsob podávania prihlášky :

            Zákonný zástupca vyplní elektronickú prihlášku na stránke Elektronická prihláška | ZŠ s MŠ Závod (edupage.org)), vytlačí a s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti od všeobecného lekára pre deti a dorast , odovzdá zástupkyni pre MŠ v stanovenom termíne zápisu detí do materskej školy. Potvrdenie o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa musí obsahovať aj údaj o povinnom očkovaní.

             

            Prosíme o dôsledné vyplnenie prihlášky, keďže informácie z nej sa nám zobrazia v databáze materskej školy aj v centrálnom informačnom systéme ministerstva školstva. Ďalej upozorňujeme na niektoré chyby, ktoré sa stali v minulom roku a dieťa nebolo stotožnené s centrálnym registrom obyvateľov SR. Najväčšie chyby boli v diakritike a nesprávnych alebo neúplných adresách.

             

            Ak ide o dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami alebo dieťa s nadaním, k žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie zákonný zástupca predkladá aj vyjadrenie príslušného zariadenia poradenstva a prevencie a odporučenie všeobecného lekára pre deti a dorast.

             

            Na konci prihlášky sa nachádza text z obrázku, ktorý si opíšte. Budete ho potrebovať pri tlači prihlášky, prípadne jej opätovnom prezretí.

             

            Prijímanie žiadostí o prijatie dieťaťa v školskom roku 2024/2025 sa bude konať nasledovne:

            Zápis detí bude prebiehať elektronickou formou. Rodičia vyplnia prihlášku do materskej školy, ktorá bude zverejnená v čase od 01.05.2024 do 29.05.2024 na EduPage stránke materskej školy.

             

            Milí rodičia, pokiaľ by ste z akýchkoľvek dôvodov nemohli vyplniť prihlášku online, príďte do materskej školy, kde Vám naši zamestnanci radi pomôžu s online vyplnením prihlášky.

            Pre akékoľvek bližšie informácie ma môžete kontaktovať cez emailovú adresu: alexandra.seserova@zszavod.sk

             

            Vyplnenú žiadosť o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie s potvrdením o zdravotnej spôsobilosti dieťaťa (ďalej len „žiadosť“), zákonný zástupca dieťaťa doručí do materskej školy osobne spolu aj s dieťaťom 30.05.2024 od 08:00 – 11:30 hod. alebo 31.05.2024 od 12:00 – 16:00 hod.

             

            Podľa §144a zákona č. 245/2008 Z. z. na podaniach týkajúcich sa výchovy a vzdelávania, v ktorých sa rozhoduje o správnom konaní, sa vyžaduje podpis oboch zákonných zástupcov. Podpis oboch zákonných zástupcov sa nevyžaduje, ak:

            • jednému z rodičov bol obmedzený alebo pozastavený výkon rodičovských práv a povinností vo veciach výchovy a vzdelávania dieťaťa, alebo ak spôsobilosť jedného z rodičov na právne úkony bola obmedzená;
            • jeden z rodičov nie je schopný zo zdravotných dôvodov podpísať žiadosť alebo vec neznesie odklad, zadováženie súhlasu druhého rodiča je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou a je to v najlepšom záujme dieťaťa. Spôsob preukázania uvedených skutočností je možné preukázať písomným vyhlásením. cestne_vyhlasenie_rodicov_ms.pdf (edupage.org)
            • zároveň sa zákonní zástupcovia môžu dohodnúť, že žiadosť podpisuje len jeden zákonný zástupca a rozhodnutie sa doručí iba jednému zákonnému zástupcovi. Uvedené je potrebné potvrdiť vyhlásením, ktoré vypíšete a podpíšete obaja zákonní zástupcovia. podpisy_rodicov_ms.pdf (edupage.org) Vypísané tlačivo odovzdáte spolu s prihláškou pri zápise.

             

            Elektronické vypisovanie žiadosti bude spustené  od 1. mája 2024.      

            Na predprimárne vzdelávanie sa spravidla prijíma dieťa od troch do šiestich rokov jeho veku. V prípade voľnej kapacity môže byť prijaté aj dieťa, ktoré ešte nedovŕšilo tri roky.

            Písomné žiadosti bude možné doručiť:

            • osobne, poštou, alebo odoslaním naskenovaného tlačiva prostredníctvom e-mailu
            • elektronicky cez EduPage

             

            Kritéria prijímania detí v zmysle školského zákona:

            Prednostne sa prijímajú deti:

            • pre ktoré je plnenie predprimárneho vzdelávania povinné,
            • ktoré pokračujú v plnení povinného predprimárneho vzdelávania,  
            • ktoré majú právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie.

             

            Pozn.: Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od  1. septembra 2023 má na školský rok 2024/2025 len dieťa, ktoré dovŕši štyri roky veku do 31. augusta 2024. Právo na prijatie na predprimárne vzdelávanie podľa predpisov účinných od 1. septembra 2023 na školský rok 2024/2025 sa uplatňuje podaním žiadosti o prijatie dieťaťa na predprimárne vzdelávanie v uvedenom termíne zápisu.

            Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť dieťa na plnenie povinného predprimárneho vzdelávania dieťa, ktoré dovŕši šesť rokov k 31.8.2024. Porušenie zákonnej prihlasovacej povinnosti na povinné predprimárne vzdelávanie sa trestá ako priestupok podľa § 37 ods. 1 písm. c) zákona č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

             

            Ostatné podmienky prijatia:

            V prípade zvýšeného záujmu zákonných zástupcov o prijatie detí do MŠ a  po prijatí všetkých detí v zmysle zákona, budú na základe žiadosti zákonného zástupcu  do naplnenia kapacity MŠ v Závode prednostne prijímané :

             

              • deti, ktoré dovŕšili 3 rok veku, 
              • v prípade prijatia dieťaťa do 3 rokov veku prednostne tie, ktoré do 31.08.2024 dovŕšia 3 roky veku a s nástupom do materskej školy k 01.09.2024. 

             

            Požiadavkou  zo strany MŠ je  , aby dieťa, ktoré bude   prijímané do MŠ   malo  osvojené základné hygienické a samoobslužné návyky , bolo  primerane samostatné (dieťa nemá plienky a cumlík, nepije z fľaše, samostatne /prípadne s pomocou/ sa naje lyžicou, napije  sa z pohára, používa WC, umýva si ruky, oblečie základné časti odevu, obuje sa).

             

            O prijatí dieťaťa na predprimárne vzdelávanie rozhodne riaditeľka Základnej školy s materskou školou Závod  do 30. júna 2024.

             

             

             

          • Výlet - 24.06.2024

          • Milí rodičia, dňa 24.06.2024 organizuje materská škola výlet do Rakúskej republiky, konkrétne do mesta Viedeň- Aqa Terra Zoo- Haus des Meeres. Preto je potrebné, aby deti mali do tohto dátumu vybavený cestovný pas alebo občiansky preukaz s fotografiou. Taktiež je nutné záväzné prihlásenie dieťaťa, nakoľko sa musia lístky zakúpiť vopred- svoj záujem nahlásite u svojich pani učiteliek. V tento deň bude materská škola zatvorená z dôvodu účasti všetkých pedagogických zamestnancov na školskom výlete. Celodennú stravu a pitný režim zabezpečí školská jedáleň, rodičia môžu deťom pribaliť do batôžka sladkosť a fľašu s vodou. Predpokladaný čas návratu do škôlky je cca 15:00 hod., kedy si rodič preberie dieťa hneď po príchode z výletu. Počas cesty z výletu Vás budeme informovať o presnom čase príchodu do MŠ. Na tento výlet sa bude zbierať 5 eur na pokrytie nákladov spojených s prepravou. Bližšie informácie vám rady poskytnú triedne pani učiteľky.

            Priložený link k nahliadnutiu kam pôjdeme.

            Aqua Terra Zoo - Haus des Meeres (haus-des-meeres.at)

          • 2%

          • Milí rodičia, ak ste sa ešte nerozhodli komu venovať 2% z vašich daní, budeme radi, ak by ste ich venovali práve našej materskej škole. Stačí priniesť Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov a všetko ostatné za vás vypíšeme a odnesieme na Daňový úrad v Malackách. Ďakujeme!

          • Veľkonočné prázdniny

          • Vážení rodičia,oznamujeme Vám, že od 28.03.2024 do 02.04.2024 bude Materská škola Závod zatvorená z dôvodu veľkonočných prázdnin. Riadna prevádzka MŠ začne 03.04.2024 t.j streda.

          • Dôležité informácie k zápisu do 1.ročníka ZŠ Závod

          • Vážení rodičia, zápis detí do 1. ročníka sa na našej škole uskutoční: elektronicky od 13.03. – 11.04. 2024, osobne 12.04. 2024 – o 16:00 hod. v budove ZŠ s MŠ Závod, Sokolská 81, 908 72 Závod. Elektronický zápis (elektronická prihláška):link na prihlášku na zápis bude dostupný v čase 13.03. - 11.04. 2024 do 24.00 hod. Po tomto termíne nebude možné dieťa prihlásiť elektronicky. Škola zašle potvrdzujúci e-mail o doručení do 24 hodín. V prípade, že nedostanete žiadnu správu, napíšte na e-mailovú adresu: martin.potocnak@zszavod.sk

            Prosíme o dôsledné vyplnenie prihlášky, keďže informácie z nej sa nám zobrazia v databáze školy aj v centrálnom informačnom systéme ministerstva školstva. Ďalej upozorňujeme na niektoré chyby, ktoré sa stali v minulom roku a dieťa nebolo stotožnené s centrálnym registrom obyvateľov SR. Najväčšie chyby boli v diakritike a nesprávnych alebo neúplných adresách.

            1. Prihlášku vypĺňať presne podľa rodného listu s dĺžňami, mäkčeňmi.
            2. Ak má dieťa 2 krstné mená tak ich treba napísať, napr.: Anna Mária.... 
            3. Adresy trvalého bydliska vypĺňať podľa občianskeho preukazu. Prosíme, nepíšte adresu, kde teraz bývate, ale kde ste prihlásení na trvalý pobyt.  Adresu prechodného bydliska nájdete v ďalšej kolónke.
            4. Políčko „Integrovaný“ zaškrtnite iba vtedy, ak máte závery z centra poradenstvaa prevencie.
            5. Určite nezabudnite vyznačiť, ak vaše dieťa bude/nebude navštevovať školský klub detí (ŠKD) a či sa bude/nebude stravovať v školskej jedálni.
            6. Do časti „Ďalšie dôležité informácie“ zapíšte vážne informácie o zdravotnom stave alebo akékoľvek informácie, ktoré považujete za potrebné nám oznámiť.

            Vážení rodičia, veríme, že väčšina z Vás vypíše elektronickú prihlášku bez problémov, avšak ak rodič nemá technické vybavenie na vypísanie elektronickej prihlášky, môže si ju prísť vyplniť do kancelárie zástupcu pre základnú školu. Nižšie sú uvedené  prílohy, ktoré treba vyplniť a priniesť na osobný zápis, ďalej je potrebné priniesť so sebou aj rodný list dieťaťa, občiansky preukaz a zdravotný preukaz. Odporúča sa tiež – na báze dobrovoľnosti zaplatiť poplatok 30 euro za „Štartovací balíček“, ktorý obsahuje pomôcky pre prvákov, spomienkovú knihu a darček. 

            25831(1).docx

            25832(2)(2).docx

            25833(3).docx

          • Zápis do 1. ročníka ZŠ Závod

          • 12.04.2024 v školskej jedálni o 16:00 hod. 

            13.03.2024 bude spustená online prihláška, ktorú vyplníte,vytlačíte a prinesiete podpísanú na zápis. 

          • Jarné prázdniny.

          • Materská škola počas jarných prázdnin funguje v štandardnom režime pre prihlásené deti. Neprihlásené deti sme automaticky odhlásili z obeda (netreba dodatočne volať a odhlasovať deti). Deti, ktoré nebudú navštevovať materskú školu,treba ospravedlniť cez systém Edupage - do dôvodu neprítomnosti stačí napísať jarné prázdniny. Ďakujeme. 

          • Predplavecká príprava.

          • Milí rodičia, pripomíname vám, že od 18.03-22.03.2024 sa začína predplavecká príprava. Nezabudnite deťom zbaliť potrebné veci.

            Na kurz deti budú potrebovať:

            - batoh, plavky a uterák + igelitovú tašku na mokré veci, dievčatá (kúpacia čiapka), prezúvky k bazénu, potapačské okuliare, 1x nápoj, 1x sladkosť. 

            Príchod z plavárne je predpokladaný na 12:30 hod. pre deti, ktoré odchádzajú domov treba prísť o 12:45 hod. do materskej školy. 

          • Plavecký kurz!

          •   Milí rodičia,                             

            V dňoch 18.03. – 22.03.2024 pripravujeme pre deti najstaršej skupiny (predškoláci) predplaveckú prípravu v ŠH Malina v Malackách. Cena kurzu je 35 eur + cestovné. Ak máte o predplavecký výcvik záujem, prosíme nahlásiť meno dieťaťa do 01.03.2024! Počet miest je obmedzený, ak by sa nenaplnil počet detí z najstaršej skupiny, môžu sa prihlásiť aj mladšie deti (stredňáci).

             Prihlásenie je záväzné nakoľko sa musí objednať autobus.

          • Jarné prázdniny.

          • Milí rodičia, materská škola bude počas jarných prázdnin t.j. od 04.03.2024 do 08.03.2024 v prevádzke. Svoj záujem o návštevu materskej školy počas jarných prázdnin nahláste pri odovzdaní dieťaťa zamestnancom alebo telefonicky na telefónnom č. 034/7799273 do 26.02.2024. Pokiaľ Vaše dieťa nebude prihlásené na prazdniny, automaticky ho odhlásime zo stravy. Ďakujeme. 

          • 2%

          • Milí rodičia a priatelia materskej školy.

            Ako každoročne, aj tento rok sa na vás obraciame so žiadosťou o poukázanie 2 % z vašich daní v prospech nášho Rodičovského združenia pri ZŠ s MŠ. Prijatím vášho dieťaťa na preprimárne vzdelávanie sa automaticky stávate členmi  nášho Rodičovského združenia. Vyzbierané finančné prostriedky významnou mierou priespievajú na zlepšovanie výchovno-vzdelávacej činnosti detí. Okrem uvedeného nám poskytujú finančné prostriedky možnosť pripraviť pre deti aj aktivity nad rámec bežnej činnosti v rámci materskej školy napr. výlety, exkurzie, divadielko atď.  

            V prípade, že sa rozhodnete poukázať 2% z vašich daní, je nutné uviesť mzdovému oddeleniu vášho zamestnávateľa, poprípade vašej účtovníčke nižšieuvedené údaje:

            IČO: 55016995

            Názov: Rodičovské združenie pri Materskej škole Závod

            Oslovte svojich rodinných príslušníkov, priateľov a známych a ponúknite im túto možnosť, dať Vašim deťom viac. 

            Vyplnené tlačivá môžete priniesť do materskej školy a my ich doručíme na úrad.

            Vopred ďakujeme za vašu ochotu pomôcť a veľmi si vážime váš pozitívny prístup!

          • Karneval

          • “Na známosť sa všetkým dáva, mimoriadne vážna správa: ako každý rok v tomto čase, fašiangy tu máme zase.” Dňa 01.02.2024 sa v našej škôlke uskutoční KARNEVAL.

            Prosíme rodičov, aby svojim deťom pripravili karnevalové masky.

          • Školská zrelosť.

          • Vážení rodičia predškolákov,

            tento školský rok budeme realizovať plošné, orientačné vyšetrenie školskej pripravenosti detí navštevujúcich predškolský ročník. Vyšetrenie sa uskutoční 22.01.2024 t.j pondelok. Prosíme všetkých rodičov, aby si deti pokiaľ môžu, nenechávali v tento deň doma.

          • Vianočné prázdniny.

          • Milí rodičia,

            vianočné prázdniny v tomto školskom roku začínajú 23.12.2023 (sobota).

            Nástup do materskej školy po prázdninách je 08.01.2024 (pondelok).

          • Vianočná akadémia.

          • Milí rodičia, poprosíme vás, aby deti v sobotu, t.j 09.12.2023 boli v čase 12:50 hod pred hasičskou zbrojnicou. Deti budú vystupovať na vianočných trhoch.